Krásně zrekonstruovaný 200 let starý autentický toskánský statek a samostatný byt

Chiusi della Verna
Statek • 5 lož. • 3 koup. • 258 m² • 2. podlaží
30 005 649 CZK
VLASTNOST LOCATiON

Via Vallebona 79, Localita Vallebona
Bibbiena
Chiusi dell Verna
52010
Itálie
43.646951 - 11.850911

VLASTNOSTI DETAiLS

Nabízíme nedávno zrekonstruovaný 200 let starý statek v krásném údolí Casentino s luxusními povrchovými úpravami smíchanými s tradičním toskánským šarmem, který zahrnuje samostatný byt ideální pro domov a příjmy nebo starší rodiče, vše umístěné na 11 ha. plně oploceného pozemku.

K dispozici jsou silné kamenné zdi pro izolaci, dřevěné trámy, vápencové a dětské podlahy, měděná vana v hlavní koupelně, detaily z tepaného železa, kamenné krby, vestavěné skříně, obrovská dlážděná veranda o rozloze 38 m2 s otevřeným krbem pro zábavu pod širým nebem, originální kamenná pec na chléb, 11 ha oplocený pozemek s butikovou vinicí, olivový háj, dobrá etruská studna, která má být obnovena, malá zalesněná plocha pro dřevo, ovoce a ořechy.

Tento zrekonstruovaný venkovský dům se nachází hned za malým městem v Casentino, ve velmi pohodlné, otevřené a slunné poloze. Budova (258 m²) zahrnuje dům majitele a dobře vybavený studiový apartmán ve věži je ideální pro hosty, celkem 5 ložnic a 4 koupelny. Venku je dům obklopen 2 000 m² oplocené zahrady plus 11,0 hektarů plně oplocené rovinaté půdy, kde byla nedávno osázena butiková vinice s 1 200 vinicemi odrůd Sangiovese, Malvasia Nera a Syrah s oficiální kvótou, která by mohla být zvýšena.

Ačkoli tam není bazén, je zde místo pro vybudování krásného nekonečného bazénu a povolení k vybudování bazénu by bylo možné.

Cesta k domu je přístupná okouzlujícím železným mostem přes malý přítok, který se vlévá do řeky Arno. je to dobrá zpevněná cesta s výjimkou posledního krátkého nezpevněného úseku, když vstoupíte do pozemku, 200 m, který je dobře udržovanou štěrkovou cestou.

Všechny služby jsou k dispozici v nedaleké vesnici (2 km; 5 ') sahající až k Etruskům, včetně místního vlakového nádraží spojujícího Arezzo, vynikajících místních restaurací, zdravotního střediska, zubařů, dvou veterinářů, obchodu s potravinami, dvou bank, kadeřnictví, barů, organického řezníka, pekaře a týdenního trhu, který se koná na náměstí.

Z dlážděné verandy uprostřed budovy lze vstoupit do hlavního domu (180 m² - 1 937 sqft, 4 ložnice a 3 koupelny). Hlavní dveře se otevírají do prostorného obývacího pokoje propojeného s jídelnou a kuchyní s vlastním portikem vzadu. Z kuchyně pak lze přejít do spíže a prádelny. v rohu obývacího pokoje je schodiště do horního patra a koupelna pro hosty. Prostor na spaní v prvním patře zahrnuje čtyři ložnice a dvě koupelny.

Věž na západní straně venkovského domu, přístupná opět z dlážděné verandy, obsahuje studio (38 m² - 409 sqft) tvořené obývacím pokojem s kuchyní a galerií s ložnicí s manželskou postelí.

Dům je pak doplněn dvěma technickými místnostmi (8 m² - 86 sqft) pro systémy a podzemním sklepem (22 m² - 237 sqft) umístěným v suterénu věže. Hned vedle sklepa je malá místnost, která se v současné době používá jako dílna (10 m² - 107 sqft).

Prostorná veranda mezi dvěma křídly domu (40 m² - 430 sqft) je ideálním místem k odpočinku v klidu letních dnů Toskánska a velkorysý povrch je také ideální pro večeře pod širým nebem s přáteli.

Venkovský dům byl jemně obnoven tím, že si zachoval své typické rysy, ale také přidal rafinovanější doteky v okouzlující směsi starého a nového. Budova je velmi světlá a plná přirozeného světla, a to především díky stěnám natřeným světlými a měkkými barvami, které umožňují, aby se světlo odráželo do každé místnosti.

Poloha statku je velmi výhodná pro dosažení většiny historických měst Toskánska (Chiusi della Verna, Camoldoli, Poppi, Bibbiena, Arezzo, Florencie, Pisa, Montepulciano, Siena ...). Benátky jsou vzdálené pouhé 4 hodiny jízdy a Řím je vzdálen 3 hodiny.

Přírodní kontext Casentino, s jeho horami a lesy, je velmi vhodný pro ty, kteří hledají klid a soukromí, s dostatečným výběrem v trasách pro cyklistiku, lov, houbaření a pěší turistiku. S farmou, která se opírá o Národní les, jsou tyto možnosti přímo na dosah ruky a přes horní bránu poskytovanou pro tyto zážitky. není neobvyklé vidět jelena. Pro ty, kteří milují golf, nejbližší golfové hřiště je jen 15 minut od hotelu v Poppi, městě známém jako rodiště slavného básníka Danteho a pro jeho dobře zachovalý středověký hrad, který se stále používá pro obecní setkání.

Město se službami (2 km; 5'), Bibbiena (7 km; 10'), Poppi (10 km; 20'), Chiusi della Verna (16 km; 25'), Arezzo (28 km; 35'), Anghiari (41km; 45'), Montevarchi (44km; 1h), Cortona (56km; 1h 5'), Florencie (69km; 1h 30'), Montepulciano (78km;1h 15'), Pienza (86km; 1h 30'), Siena (97km;1h 30'), San Gimignano (145km; 2h)

O OKOLÍ

Bibbiena je starobylé město v regionu Casentino na východ od Toskánska, které se nachází na kopci s výhledem na řeku Archiano, která je přítokem řeky Arno.

Vesnice Bibbiena je vynikající základnou pro ty, kteří chtějí navštívit nádherné lesy Casentino. byla postavena jako středověká pevnost na vrcholu kopce, z nichž tarlatská věž je první věc, kterou lze vidět. Staré středověké centrum města si zachovává svou přitažlivost a obrys, s budovami z kamene a štuku úhledně udržovanými. Zastrčené mezi úzkými uličkami jsou restaurace, obchody a kavárny, které si můžete vychutnat.

Každý kout historického centra Bibbieny evokuje svou slavnou minulost. Při putování uličkami, obklopeni dílem umělců a řemeslníků, máte neustále pocit, jako byste prožívali život tak, jak byl kdysi prožíván.

Historický karneval se středověkým původem se koná v Bibbieně každý rok. Událost je úzce spojena s legendou o Mea, mladé ženě, která se zamilovala do muže patřícího do konkurenční rodiny. Válka mezi oběma stranami skončila "spálením krásného Pomo", starobylého symbolu míru mezi oběma okresy města. Dodnes příběh ožívá s postavami oblékajícími se do kostýmů.

V létě se však region stává oázou chutí a chutí: festival Raviolo se koná ve vesničce Partina, zatímco Bibbiena si užívá Sagra delle Sagre, která shrnuje to nejlepší z jídla a vína v údolí Casentino.

Údolí Casentino

Toto krásně odlehlé oválné údolí, které se táhne mezi Florencií a Arezzem, je obklopeno mírnými kopci, které postupně stoupají do hor, na jedné straně stoupají, aby dosáhly impozantních Apenin a na opačné straně k Pratomagno. Tento prstenec hor, který zabránil šíření dálnic a hlavních železnic a zachoval přirozený stav údolí.

Hory také ovlivňují klima. v zimě může být zima, s občasným sněhem v údolí a pravidelným sněhem na horách, zatímco v létě je během dne poměrně horko, v noci se příjemně ochlazuje a osvěžuje se na další den. Casentino má výhodnou polohu pro několik center italského umění a kultury - Florencie, Arezzo, Siena a Assisi - a nedaleko pobřeží Romagnského moře s rekreačními zařízeními a plážovými letovisky.

Na apeninské straně údolí se nachází národní park Casentino Forest, jeden z největších a nejlépe zachovaných parků v Itálii s 800 kilometry turistických stezek vinoucích se lesy jehličnanů, dubů a kaštanů, obývaných mnoha druhy zvířat a ptáků. Po celém parku je údolí poseté vinicemi, olivovými háji, křišťálovými potoky, kláštery, malými vesnicemi, románskými kostely a opevněnými městy, kde návštěvník může vidět, ochutnat a zažít trochu bohaté italské tradice.

MAiN VLASTNOSTI

* Krásný venkovský dům, který kombinuje luxus a tradiční toskánské kouzlo

* Velká dlážděná veranda s otevřeným krbem

* Samostatný studiový apartmán s vlastním vchodem

* 5 ložnic

* 4 koupelny

* 2 kuchyně

* Obývací pokoj

* Jídelna

* Spíž

* Prádelna

* 2 technické místnosti

* Sklep

* Pracovní místnost

* Zbrusu nové spotřebiče v ceně

* Svítidla v ceně

* BER (energetické hodnocení budovy): třída E

* Hodnota energetické účinnosti: 152,6

* Oplocený pozemek s butikovou vinicí s 1 200 vinicemi a olivovým hájem

* 258 m² obytná plocha

* Oplocená zahrada o rozloze 2 000 m²

* 11 hektarů plně oplocené rovinaté půdy s butikovou vinicí s 1 200 vinicemi

* V blízkosti vybavení, jako jsou vynikající místní restaurace a bary, zdravotní středisko, zubaři, veterináři, obchod s potravinami, banky, kadeřnictví, organický řezník, pekař a týdenní trh pořádaný na náměstí.

Spotřebiče jsou zcela nové a zůstanou, to zahrnuje: Nový sporák Lofra Range, myčku nádobí a pračku v bytě. Dům bude také prodáván se všemi svítidly, pokud je to nutné.

Prostory

Ložnice5
Koupelny3
Toalety4

Povrchy

Živobytí258 m²
Parcela110000 m²
Internet
Pračka
Zahrada

Chiusi della Verna

Agent neuvedl přesnou adresu této nemovitosti. Požádat o ni můžete zde.
Zobrazení a orientace extrahované pomocí AI.
Výhled do krajiny
TypDům
Rok výstavby1800
Hodnocení energetické účinnostiŽádná data
Hodnocení dopadů na životní prostředí (CO₂)Žádná data